top of page

FESTES DE SANTA EULÀLIA 14 DE FEBRER 2016

Diumenge 14 de febrer, primera sortida de la temporada. I, quina sortida! Avui agafem el bus a les 8h del matí per marxar cap a les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona, som convidats dels Gegants del Pi.

Arribem a Barcelona i fem la plantada a la Plaça Reial. Només podem treure l'Elionor ja que els virus han fet estralls a la colla i anem mega escassos de personal. L'acompanyen en Silver i l'Elionor i els petits Patufet, Hada i Aissó.

Primera cosa nova... avui no esmorzem botifarra! Podem escollir entre pernil, formatge, xoriço o tonyina. Ens agrada això. La botifarra està bé, però variar és sempre interessant.

Tenim una estona per voltar per la Plaça Reial. Hi ha moltíssimes colles i moltíssima gent. Alguns dels que volten per allà no han vist mai cap gegant i fan fotos sense parar. La Violant a hores d'ara deu triomfar al Japó! Un senyor de UK ens demana si les figures representen reis i reines i què celebrem.

A les 11 comença la cercavila. Carrers plens de gent que ens fa fotos sense parar. Enfilem cap a la Rambla, passem per davant El Liceu i cap a Porta Ferrissa. El casc antic de Barcelona és genial i la catedral s'alça davant nostre, majestuosa.

Poc abans d'arribar a la Plaça Sant Jaume, tenim un petit problema ja que ens hi ha un cable un pèl baix i el turbant de la Violant s'hi enganxa una mica. Però ho solventem i de seguida atrapem la colla de davant. La Plaça Sant Jaume, plena a vessar, s'obra davant nostra i la Violant i els gegantons mentre sona el nom de Roda de Ter pels altaveus. El balcó de l'Ajuntament és ple, des de baix hi veiem l'alcaldessa.

La plaça fa silenci. Demanen un record i un minut de silenci per la Muriel Casals. De fons se senten les gralles dels castellers que es preparen per entrar a plaça. Els gegants. tot ballant anem marxant cap a Via Laietana on tenim els remolcs.

Només ens queda fer un mos i tornar cap a casa. Ja hem començat la temporada! I de quina manera.


Entradas destacadas
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page