top of page

3 d'abril: Festa de la Primavera a Roda de Ter

I sense temps de descansar, com aquell qui diu, el diumenge el matí ens plantem a la 1a Festa de la Primavera de Roda de Ter.

Una Festa popular organitzada per les escoles i AMPES del poble, diferents tallers amb regusts culturals diferents, maquillatge, circ, manualitats... hi ha activitats per a tothom.

Els geganters compartim cartell amb les sardanes i el country. Cap a les 12 comencem a treure els gegants del remolc i a preparar-nos per ballar. Avui també traurem les 4 figures i el nostre reparatori de gegantons.

Entrem a plaça amb les gralles de fons, i oh! Els grallers de Roda estan acompanyats per 4 o 5 petits timbalers, Nens del poble que quan saben que surten els gegants treuen els tambors i ens venen a fer companyia perquè els gegants ballin més animats! I ho aconsegueixen!

L'Arnal, la Violant, en Silver i l'Elionor ballen per la plaça acompanyats de l'Aissó, en Patufet, en Pinxo, el Petit Granger i en Berrugues que donen voltes sense parar mentre empaiten els seus companys de classe.

Després d'uns quants balls, els gegants tornen al remolc. Estan cansats, que encara porten la ressaca d'Olost! Mentre recollim, molta gent s'apropa a veure com els gegants es desmunten i es posen al remolc. Mentrestant els grallers, que tenen molta bufera, segueixen tocant amb els timbalers espontanis i els gegantons ballen encara animats i amb ganes. Quan som a Roda ells són els protagonistes perquè fan les delicies dels nens que els coneixen.

Quan tot ja està endreçat, pugem a la plaça i anem a fer un petit vermut per rematar el matí!


Entradas destacadas
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page