top of page

2 d'abril: Olost

El dissabte 2 d'abril, anem de nou cap a Olost. És una sortida clàssica del nostre calendari, on sempre ens agrada molt anar perquè si respira bon ambient i marca l'inici de la primavera, com qui diu.

Arribem a Olost a les 4 de la tarda i traiem les figures del remolc. Avui estrenem geganter, en Manel, i decidim treure els dos gegants, en Silver i l'Elionor. També surten l'Aissó, en Pinxo, en Berrugues, en Patufet i el Granger Petit, una bona escampada de gegantons!

Mentre no comença la cercavila, hi ha a la plaça un castell inflable on els petits geganters s'ho passen genial, mentre els més grans fem el cafè per agafar forces. Abans de començar amb els gegants, hi ha una demostració de Falcons que entusiasmen a grans i petits.

Quan els falcons acaben, comencen a sonar les gralles de les colles geganteres. Ens enfaixem i ens posem sota els gegants. Els d'Olost encapçalen la cercavila, darrera hi anem nosaltres. L'Arnal i la Violant ballen contents pels carrers, feia molt que no sortien els dos junts. En Manel prova la Violant, i després de les primeres passes, vacil·lants, ho fa molt i molt bé! A partir d'ara ja podem dir que a la Colla hi ha 4 portadors de gegants! Ja només en falten 4 més!

Parem a beure una mica i de nou gaudim d'un parell de Falcons. Els més petits mengen patates i escoltem sorpresos com una de les geganteres més petites, de 3 anys, fa sonar la gralla amb una potència increïble. Anem diversificant els gustos dels petits!

Seguim amb la cercavila. Arriba aquell tros tan bonic de la cercavila d'Olost, quan els gegants ballen i s'entreveu el bonic campanar doble del poble.

Arribem de nou a la plaça Major per fer el Ball Final i la ballada conjunta. Els grallers ho donen tot i els gegants volten junts. Capes i faldilles es barregen creant un bonic espectacle de colors.

Endrecem els gegants al remolc, ens espera un bon sopar. Una altra de les coses bones d'Olost, abans de la botifarra... amanida de pasta! Que bé que es posa ara. El que no es posa tan bé és el Barça-Madrid que veiem en una pantalla gegant... En fi, donem-hi l'esquena i seguim parlant amb els companys de les pròximes sortides, de com de bé ens ho hem passat, de la feinada que ens espera aquest abril!


Entradas destacadas
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page